TheSalesBoosters

LinkedIn lead generation B2B

4 redenen waarom LinkedIn lead generation voor B2B zo effectief is

Nick

Nick

content & campaign manager

Share on linkedin

Meer dan 645 miljoen mensen over de hele wereld met een profiel, 250 miljoen wereldwijde actieve gebruikers  en 7+ miljoen gebruikers in Nederland; steeds meer mensen zien in dat Linkedin hét platform is voor je zakelijke netwerk. 

Maar het opbouwen, bijhouden en vergroten van je zakelijke netwerk is niet het enige wat je kan met LinkedIn. Nee, sterker nog: de potentie van LinkedIn is grenzeloos. De features van LinkedIn maken het platform namelijk ook perfect geschikt voor het genereren van leads: ook wel LinkedIn lead generation genoemd.  

Om je hier voor eens en voor altijd van te overtuigen hebben we 4 redenen opgesteld over waarom LinkedIn lead generation voor b2b nou zo effectief is:

1. Je doelgroep ligt voor het oprapen

Als jij weet voor welk persoon, bedrijf of sector jouw product of dienst het meest interessant is, dan vind je deze doelgroep met speels gemak op LinkedIn. Er is geen ander online platform waarmee je de doelgroep voor jouw product of dienst zo makkelijk kan vinden. 

Waarom? Simpel: wanneer iemand een nieuw profiel aanmaakt op LinkedIn, is het eerste wat diegene doet het invullen van de naam, functie en bedrijf. Hierdoor weet je van alle 645 miljoen gebruikers van LinkedIn in welke sector ze werken, wat hun organisatie doet en wat ze voor die organisatie doen.

Wanneer jij jouw product of dienst wilt aanbieden, heb je op LinkedIn in een handomdraai je doelgroep gevonden. Dus levert jouw IT-bedrijf koppelingen voor webshops? Zoek op IT-managers of directeuren van webshops. Bied je allerlei soorten trainingen aan voor professionals in de sales? Zoek op sales- of HR-medewerkers. Klinkt simpel, want dat is het ook.

2. Contact leggen voelt persoonlijk

Het ontvangen van berichten via LinkedIn wordt door veel mensen zeer gewaardeerd en als positief ervaren. Wanneer iemand jouw benadert via LinkedIn zie je direct het gezicht, de naam, en de functie van de persoon die jou een berichtje stuurt. Hierdoor is hij of zij niet meteen een bekende, maar je hebt in ieder geval wel een goed beeld van degene die je een bericht stuurt.

Dit leidt er automatisch toe dat je veel sneller geneigd om een berichtje terug te sturen; of dat nou “bedankt voor het aanbod”  of “dat lijkt me interessant, zou je me hierover kunnen bellen?” is. 

Dit is in tegenstelling tot bijvoorbeeld aanbiedingen via e-mails, waarbij je geen idee hebt wie het stuurt, en je dus niet geneigd bent wat terug te sturen. Hoe weet je zeker dat het niet een oplichter is? Het is geen wonder dat deze e-mails vrijwel standaard in de prullenbak belanden.

3. Automatic Lead Generation vergroot de mogelijkheden van LinkedIn

Nieuwe ontwikkelingen in software zorgden ervoor dat de mogelijkheden van LinkedIn lead generation nog groter zijn geworden. Zoals gezegd is je doelgroep makkelijk te vinden,  alleen kan juist het vinden van iedereen uit die doelgroep een tijdrovende klus zijn. Heb je vervolgens iedereen uit die doelgroep gevonden,  kost het ook nog eens zeeën van tijd  om al deze mensen een fris, origineel en persoonlijk bericht te sturen.

Gelukkig bestaan er daarom nu bedrijven die dit voor je kunnen doen met Automatic Lead Generation. Hiermee kun je automatisch 1500 leads per maand uit jouw specifieke doelgroep benaderen, en ze ook nog eens een gepersonaliseerd bericht sturen. Benieuwd naar hoe dat werkt? Kijk op https://thesalesboosters.com/hoe-werkt-het/

4. Mensen op LinkedIn willen juist dat je ze aanspreekt

Wil je de hele dag door kattenfilmpjes vind-ik-leuken? Zie Facebook. Wil je up-to-date blijven van de laatste opinies van Donald Trump? Ga naar Twitter. Maar wil je actief bezig zijn met je zakelijke netwerk? Dan ga je naar LinkedIn

En dat is dus ook precies de reden dat mensen het niet erg vinden om door jou benaderd  te worden als je LinkedIn lead generation doet. Het kan namelijk zomaar zijn dat jouw aanbod precies datgene is wat een andere organisatie sterker maakt. Zo leidt het actief bezig zijn met je zakelijke netwerk ook nog eens tot groei van jouw organisatie, én die van je lead!