TheSalesBoosters

LinkedIn-profiel

6 slimme tips voor een optimaal LinkedIn-profiel

Nick

Nick

content & campaign manager

Share on linkedin

Ja ik moet er eigenlijk echt eens naar kijken, maar ik heb er gewoon geen tijd voor.” Een van de meest gehoorde excuses voor een slecht LinkedIn-profiel.  Maar of je nou een recruiter, account manager, boekhouder of directeur bent; als je wilt dat mensen jou of je bedrijf serieus nemen, moet je LinkedIn-profiel in orde zijn. 

Wanneer je iemand benadert via LinkedIn (om wat voor reden dan ook) is de kans groot dat deze persoon eerst even naar jouw profiel gaat kijken. Ziet je profiel er niet ‘aantrekkelijk’ genoeg uit, dan gaat deze persoon weer vrolijk verder. Weg nieuwe klant of kandidaat.

Om dat te voorkomen zijn hier 6 slimme tips,  zodat jij je LinkedIn-profiel eens grondig kan gaan aanpakken.

 

1. Het begint bij een professionele foto

Besef wat voor platform LinkedIn is. Het is geen Facebook, en geen Twitter. Dus wat betekent dat voor jouw LinkedIn-profielfoto? Inderdaad, kies voor een zakelijke foto die professionaliteit uitstraalt

Kies geen foto waarop je 12 jaar oud bent, geen foto met vrienden en geen foto met bier in je hand. Het liefst dus een foto van jou alleen, zoals je nu bent. En met een lach op je gezicht, want werken is leuk, toch?

Meer weten over de ideale profielfoto? check deze site https://octas.nl/media/tips-profielfoto-linkedin/

2. kopregel: kort en krachtig

De kopregel van je LinkedIn-profiel is maximaal 120 tekens lang, maar in een preview van je profiel worden alleen de eerste 80 tekens weergegeven; probeer het dus kort en krachtig te houden. 

Zet in ieder geval in je kopregel wat jouw functie is en bij welke organisatie. Hierdoor kan degene die jouw profiel bekijkt snel zien of jij de functie hebt waarnaar diegene zoekt. Werk je voor meerdere organisaties? Overweeg dan om alleen je functie te benoemen in je kopregel. Je hebt tenslotte maar 80 tekens. 

Wil je dat jouw LinkedIn-profiel goed gevonden kan worden door recruiters? Zet dan alle benamingen van jouw functie in je kopregel. Zo vergroot je de kans dat recruiters je vinden.

Check deze pagina voor duidelijke voorbeelden van een goede kopregel.

3. Geef een samenvatting. Of juist niet.

LinkedIn geeft je de optie om een samenvatting te geven over jezelf, je ervaring en je huidige functie. Dit is de kans om alles van je pagina in een paar pakkende woorden samen te vatten

Ben jij een schrijftalent dat in een paar foutloze zinnetjes je hele levensverhaal kan opschrijven én ook nog eens een pakkende boodschap daarin kan verwerken? Top, plaats dan vooral een samenvatting op je Linkedin-profiel. 

 

Maar ben je niet zo een schrijftalent en vertel je ook niet zo graag over jezelf? Doe het dan vooral lekker niet! In zo een samenvatting kan je namelijk je eerste indruk flink verpesten. 

Spelfouten, een tone-of-voice die niet bij LinkedIn past, nét de verkeerde woordkeuze; allemaal punten waarop de bezoeker van je profiel kan afhaken. Dus gooi niet je eigen glazen in, geef geen samenvatting en laat de bezoeker van je profiel op een andere manier ontdekken wie je bent. 

 

4. Beschrijf vooral relevante ervaring

Het beschrijven van je ervaring is eigenlijk een een kwestie van balans tussen niet te veel, en niet te weinig. De bezoeker van je profiel heeft geen zin om een hele lap tekst te ontleden, dus hou het kort en simpel

Of misschien nog beter: vertel over je ervaring in bulletpoints. Het is bewezen dat mensen eerder geneigd zijn iets te lezen als de betreffende tekst in bulletpoints staat opgeschreven. 

 

Daarnaast hoef je niet al je ervaringen neer te zetten en te beschrijven. Maak een onderscheid in wat relevant is en wat niet. Ben jij nu accountmanager van een IT-bedrijf? Laat weg dat je in 2003 pizzabezorger was. Maar ben jij nu eigenaar van een pizza franchise? Vertel dan juist dat je in 2003 pizzabezorger was.

 

5. Kies vaardigheden die kloppen en wat toevoegen

Bij het invullen van je vaardigheden op je LinkedIn-profiel kun je  van alles kiezen, alleen is de kunst om er juist zo weinig mogelijk te kiezen. Selecteer de vaardigheden die echt wat toevoegen aan jouw LinkedIn-tentoonstelling

Hier geldt ook dat de vaardigheden die je kiest, jouw professionaliteit ondersteunen. En oh ja, vertel wel alleen vaardigheden die echt waar zijn, wanneer er iets niet klopt prikken we er zo doorheen.

 

6. Onderschrijven en aanbevelingen: hartstikke leuk, maar niet alleen van je familie

Als mensen je vaardigheden hebben onderschreven en jouw aanbevolen op je LinkedIn-profiel staat dat natuurlijk ontzettend goed. Als de bezoeker van jouw LinkedIn-profiel ziet dat andere mensen je blijkbaar een toffe peer vinden, dan zal dat een positieve indruk geven aan de bezoeker. 

Zorg er wel voor dat niet alleen familie of collega’s je aanbevelen en onderschrijven. Het valt namelijk nogal snel op als er bij dit onderdeel van je LinkedIn-profiel alleen maar namen staan van mensen met dezelfde achternaam…